Terug

Bron

VUURWERK GEKNAL

Vanaf oktober begint het gedoe vaak. Plezier voor weinigen. Ergernis, angst, zenuwachtige huisdieren, schade voor velen. Gewoon vuurwerk valt nog wel mee, maar de knallen zijn zeer hevig, de schade soms behoorlijk groot.

Gelooft u niet echt dat het steeds gevaarlijker wordt en vaker voorkomt? Klik dan hier.

Je voelt je machteloos over deze indringing in je privacy. Wat kun je doen?

De wijkagent zegt daarover het volgende:
Meldt alstublieft vuurwerkoverlast via 0900-8844, via politie.nl of in de Buiten Beter app.

Ook de Buurtpreventie Geestenberg / Muschgberg (klik) houdt een oogje in het zeil.

Hierdoor is de politie en zeker de wijkagent beter op de hoogte van de situatie in onze wijk. Deze kan bijvoorbeeld collega`s vragen om op bepaalde tijdstippen in de buurt te zijn. Ook dan is betrappen op heterdaad is bij vuurwerk niet eenvoudig. Immers de jeugd is snel weer weg na een knal. Wel kan de politie constateren dat bepaalde personen steeds in de buurt zijn. Ook buurtbewoners zien vaak daders en kunnen dat doorgeven.

Meldingen zijn dus nuttig, ook al zal de politie niet altijd onmiddelijk verschijnen.

Daarnaast kan de overlast het beter geregistreerd kan worden. Hierdoor kan de gemeente volgend jaar een betere beslissing nemen voor een eventuele maatregelen, bijvoorbeeld een vuurwerkverbod. 

Bij dringende zaken is er 112.

U kunt ook een oproep in de buurt doen als u dat nodig vindt via de buurt veiligheidsapp VTDS

Verwacht dus niet dat er altijd onmiddellijk politie ter plekke verschijnt. De daders zijn immers bijna altijd weer weggelopen. Informatie over de identiteit van deze daders is wel handig, omdat de jongelui meestal al wel bekend zijn. De optelsom wordt dan snel gemaakt. De politie belt bij je aan en heeft een lijstje.

 

Adres
Broekakkerseweg 1, 5641PC Activiteitencentrum Orka

VUURWERK GEKNAL