Back

Organization

Fysiotherapeuten SGE De Akkers

beschikt over een aantal fysiotherapeuten, waarvoor u eventueel een afspraak kunt maken. Het team bestaat uit 5 personen met elk hun eigen specialisaties: Hier een overzicht.

 

Caroline Ewald is algemeen fysiotherapeut en manueel therapeut.

Ze kan sommige spieren van je lichaam langdurig ontspannen door er pijnloos enige tijd een naald in te prikken. Dit heet dry needling. Verder heeft ze oefengroepen speciaal voor ouderen en voor mensen die een medische noodzaak hebben om beter te bewegen. Zo begeleidt ze ook mensen tijdens hun revalidatie na een Corona besmetting.

 

Lisa van Overdijk is kinderfysiotherapeut voor kinderen tussen 0 en 18 jaar.

Een voorbeeld is de voorkeurshouding bij een zuigeling te verbeteren, of kinderen van 0 - 4 jaar te helpen bij motorische ontwikkeling achterstand. Bij schoolkinderen kun je denken aan problemen in de grove motoriek, kinderen die veel vallen, of niet goed meekomen met gymlessen. Of bij moeilijke fijne motoriek, als ze moeilijk de pen goed vast kunnen houden, niet goed leren schrijven of als zaken als knippen niet goed lukt. Kinderen kunnen ook bij deze fysiotherapeut terecht voor (sport)blessures en groei gerelateerde pijnklachten. Voor kinderen op gewichtheeft ze ook een oefengroep. Dit doet ze in samenwerking met diëtiste, huisarts en GGD, een programma speciaal voor kinderen met overgewicht.

 

Carolien van Heijkoop is algemeen fysiotherapeut en werkt veel met de ouderen.

De ouder wordende mens leert ze hoe je kunt voorkomen veel te vallen, en wat je moet doen wanneer je wel valt. Ze is aangesloten bij ValNet, een organisatie die oudere mensen zo lang mogelijk actief wil laten zijn. (https://www.valnet.info/). Mensen met etalagebenen (claudicatio intermittens) kunnen ook bij haar terecht voor gespecialiseerde looptraining. Hebt u een longaandoeningen zoals bijvoorbeeld COPD, dan kan Carolien u ook helpen. Daarvoor is ze aangesloten bij het netwerk Groot Eindhoven.

 

Renée van den Haak is algemeen fysiotherapeut en is sinds kort, na haar stage, bij ons team komen meewerken.

 

Bij SGE de Akkers staat er dus een specialistisch team voor U klaar! Voor vragen of het maken van een afspraak kunt U contact met ons opnemen via 040-711 70 40 of mail ons.

Address
Generaal Cronjéstraat 1, 5642MH Eindhoven
Contact
040 711 7000   deakkers@sge.nl

Fysiotherapeuten SGE De Akkers