Terug

Organisatie

040 Energie

een 100% non-profit vrijwilligersvereniging, efficiënt gebruik en duurzaam opwekken van energie gaat ons aan het hart.  

Wat wil 040 energie bereiken?
Inwoners kunnen energie besparen en zelf duurzame energie opwekken, al dan niet voor eigen gebruik. Bijvoorbeeld zonlicht omzetten in elektriciteit met zonnepanelen, of met windkracht elektriciteit maken met een windmolen verderop. De interesse daarvoor is groot, maar vergt wel kennis en voorbereiding.

Het doel van 040 energie, opgericht door inwoners van Eindhoven, is het stimuleren van lokale opwekking van duurzame energie door individuele huishoudens te helpen bij de voorbereiding van een energiemaatregel en door collectief aantrekkelijke prijzen af te spreken.

Onze werkwijze
Neem als voorbeeld zonnepanelen om zelf elektriciteit op te wekken. We zoeken voor je uit wat een geschikte plaats op het dak is, hoeveel panelen daar geplaatst kunnen worden en hoe ze in de meterkast aangesloten kunnen worden. Aan de hand van een voorstel voor jouw woning laten we zien wat de kosten en de baten zijn, en dus ook hoe lang je erover doet om je investering terug te verdienen. Je weet dus waar je aan begint voor je de beslissing tot aanschaf neemt.

Wat kun jij doen?
Je kunt natuurlijk gewoon deelnemen aan onze projecten. Als lid kun je gebruik maken van de sterk gereduceerde adviesdiensten en inkoopkortingen. Ook kun je altijd met vragen over energie terecht en word  je op de hoogte gehouden van nieuwe activiteiten. Nog beter is het als je als vrijwilliger een actieve bijdrage zou willen leveren! Bijvoorbeeld door mee te helpen 040 energie activiteiten in nieuwe wijken te ondersteunen of te starten. Of zelf nieuwe activiteiten te starten.

Adres
5641

» Meer informatie over de activiteiten van 040energie
040 Energie